Agenda

Jan 19

The Hague
Concert

Venue
Private Residence, The Hague

by invitation only
The Hague


Date: 19 Jan 2019
Time: 16:00

Massai by Christian Lauba.

Jan 25

Luxembourg - Esch
Concert

Venue
Conservatoire de Musique de la Ville d'Esch-sur-Alzette

Esch
Luxembourg

Date: 25 Jan 2019
Time: 16:00

More Info

Masterclass.

Jan 26

Luxembourg - Esch
Concert

Venue
Conservatoire de Musique de la Ville d’Esch-sur-Alzette

Esch
Luxembourg

Date: 26 Jan 2019
Time: 20:00

More Info

Around the World in 80 Minutes

 

Joint-concert with students of the Conservatory of Esch!

 

Music by Marturet, Torke, van Onna, Schumacher, Lauba, Lago, Sweelinck and Creston.

Mar 07

Amsterdam
Concert

Venue
Bettyasfalt Complex

Amsterdam


Date: 07 Mar 2019
Time: 20:30
Price: 20 € / 17,50 €

Book Tickets

Philippe Elan & het Amstel Quartet - Manège à trois  

Vinyl Release Concert  

Met speciale gast: Thérèse Steinmetz 

 

Het Amstel Quartet en Philippe Elan keren terug in het Betty Asfalt Complex, met zowel golden oldies als nieuwe parels uit Frankrijk en Nederland. De mooiste chansons van Jacques Brel, Charles Aznavour, Edith Piaf, Ramses Shaffy, France Gall en vele anderen; een ongekende combinatie! 

 

Laat u meeslepen door ontroerende Franse en Nederlandse verhalen, met zanger Philippe Elan als toonbeeld voor het Franse chanson. Over het in 2015 verschenen album Sax avec Elan van Philippe en het Amstel Quartet schreef de pers al: ‘Dit saxofoonkwartet is balsem voor de ziel. [...] Piafs La Vie en Rose is een openbaring, de arrangementen en Elans klassieke voordracht vormen een gelukkig huwelijk.” 

 

Zo kwam het dat, enkele jaren geleden, niemand minder dan Thérèse Steinmetz - een van de voornaamste Nederlandse vocalisten uit de jaren 60, 70 en 80 - tijdens een optreden van Philippe en het Amstel Quartet zodanig geïnspireerd raakte dat ze samen met Philippe besloot om Nederlandse en Franse duetten uit te voeren. Het resulteerde in hun gezamenlijke album Amsterdam, Paris dat in 2016 werd uitgebracht. 

 

Een samenwerking van Thérèse, Philippe en het Amstel Quartet was dan ook een logisch gevolg. Met hun nieuwste album Manège à trois, wat deze avond in Betty Asfalt Complex wordt gepresenteerd, lijkt de cirkel helemaal rond. 

 

Dit concert heeft geen pauze. Na afloop is er gelegenheid om de artiesten in de foyer van het Betty Asfalt Complex te ontmoeten.

Mar 27

Amsterdam
Concert

Venue
Bettyasfalt Complex

Amsterdam


Date: 27 Mar 2019
Time: 20:30
Price: 12,50 € / 10 €

More Info Book Tickets

Barts BoekenClub 

 

Met als gasten Arthur Japin en Saskia Noort (e.v.a.) 

 

Meesterverteller Arthur Japin is te gast naar aanleiding van zijn nieuwe roman ‘Kolja’. Kolja is acht jaar oud en doofstom als de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski zich over hem ontfermen. Vele jaren reizen ze met de jongen door Europa en bevrijden hem uit zijn isolement. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja direct aan de officiële doodsoorzaak. Hij heeft drie dagen - tot de staatsbegrafenis - om de waarheid te achterhalen. Arthur Japin is de auteur van o.a. de romans De zwarte met het witte hart, Een schitterend gebrek en Vaslav. Voor zijn roman Kolja baseerde hij zich op historische feiten. 

 

Bestsellerauteur Saskia Noort vertelt over haar roman Stromboli. Het verhaal gaat over een succesvolle schrijfster die na haar gestrande huwelijk besluit in retraite te gaan bij een goeroe. Maar het verleden laat haar daar niet met rust... Stromboli is geïnspireerd door gebeurtenissen uit haar eigen leven. Saskia Noort ging bij het schrijven terug naar haar eigen pijn. In gesprek over de Fuck It-retreat, #Metoo, wraak, jaloezie en eenden… 

 

Chanteur Philippe Elan speelt samen met het Amstel Quartet diverse nummers van hun nieuwe EP. Verder is er de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

 

Barts Boekenclub 

 

Barts Boekenclub (BBC) is een eigentijdse, literaire avondvoorstelling in Het Betty Asfalt Complex te Amsterdam. Het is voor iedereen die juist niet van literaire avonden houdt. Behalve mooi en waardevol, is literatuur namelijk ook sprankelend en gewoon leuk. BBC is laagdrempelig, niet oppervlakkig en alles behalve elitair. In een informele setting voert historicus en boekenfanaat Bart Gielen persoonlijke en diepgaande gesprekken met uiteenlopende schrijvers over hun (nieuwste) werk. 

Apr 11


Concert

Venue
Middle East and Japan TourDate: 11 Apr 2019

exact dates and locations tba.

May 11

Middelburg
Mensch Machine

Venue
Muziek Podium Zeeland

De Spot
Beddewijkstraat 15
Middelburg


Date: 11 May 2019
Time: 20:30
Price: € 20,- / € 17,50

More Info Book Tickets

Mensch Machine

Music by Kraftwerk, Martland, Biegai, Kypski, Torke

 

Amstel Quartet, sax en EWI (electronic wind instruments)
Kypski, electronics
Hendrik Walther, visuals

Man Machine, Pseudo human being, Man Machine, Super human being - KRAFTWERK

Exactly 40 years ago Kraftwerk released Der Mensch-Maschine. The legendary album announced the birth of a new genre of electronic music, the consequences of which are still felt today. Not only are countless artists still inspired by the synth pop the German foursome produced - Kraftwerk, in turn, listened closely to classical electronic pioneers such as Karlheinz Stockhausen and Pierre Henry. In this tribute the Amstel Quartet combines Kraftwerk tracks from The Man-Machine with new compositions by German composer Christina Biegai and. Turntablist Kypski improvises on the Krautrock-sounds and Hendrik Walther designed video art for this super human performance. We are the ro

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

We respect your privacy, we don't share your data with others.