X
X
top

Educational Projects

Educational Projects

Elk jaar geeft het Amstel Quartet verschillende educatieve workshops en concerten, in samenwerking met organisaties als International School of the Hague (ISH), Stichting In de Knop, November Music, Rewire en anderen. De focus van hun werk ligt op directe samenwerking met jonge componisten, het uitwerken van hun ideeën en het uitvoeren van hun nieuw gecomponeerde werk in concert. Deze programma’s geven jonge studenten de kans om hun stukken te laten spelen, opnemen en af en toe uitzenden door een kamerorkest van wereldklasse, en om te leren van de feedback van experts die ze onderweg ontvangen.

Door deze projecten zijn tientallen nieuwe stukken (vaak van professionele kwaliteit) geschreven voor Amstel Quartet, door componisten van 8 tot 18 jaar oud. De groep trad ook regelmatig op met student musici als solisten in hun eigen composities, samen met het uitvoeren van werken naast studenten- koren, orkesten en jazzbands.

De individuele leden van het Amstel Quartet zijn zelf ook allemaal toegewijde docenten en brengen hun tientallen jaren saxofoon- en muziekles ervaring mee in hun activiteiten als kwartet. Samen bieden ze een unieke set vaardigheden en kennis om jonge muzikanten een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

© Amstel Quartet 2023