News

News
Nov 19
Review American Dream

de Volkskrant 19 november 2020

Albumrecensie American Dream

Met swingende jazzritmes en uit elkaar waaierende melodieën toont het Amstel Quartet zijn reikwijdte

★★★★☆

Maartje Stokkers

Om de spanning van de verkiezingsdag in de Verenigde Staten te verzachten, kwamen de leden van het Amstel Quartet die dag met hun nieuwste album: American Dream. Het is hun antwoord op de vraag: wat is Amerikaanse muziek?

Repliek vonden de vier saxofonisten bijvoorbeeld in de minimalistische Tapas van Marc Mellits (54). Acht hapklare stukjes die, hoe kort ze ook duren, door de repetitieve bewegingen een gevoel van eindeloosheid oproepen. Hongerige oren spitsen zich vanzelf bij Tapas Five, met zijn ultralangzame spanningsboog van crescendo en decrescendo, of bij de grappig ratelende saxofoonkleppen in Tapas Six.

Swingende, verspringende jazzritmen klinken onder andere in May, samen met June een stuk waar het Amstel Quartet zelf om vroeg bij componist Michael Torke (59). De uit elkaar waaierende melodieën in June tonen de reikwijdte van het kwartet: goud stralend in de hoogte en sonoor knorrend in de diepte. Het Amstel Quartet brengt het goede Amerika.


more news

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

We respect your privacy, we don't share your data with others.

Donate

If you'd like to help support Amstel Quartet, we do accept donations. We will spend it on stuff that will help us make music like sheet music, rehearsal space, collaborations, travel, gear, recordings, etc...

We greatly appreciate your support. Please visit our donation page by clicking on the button below.

DONATE

xs
sm
md
lg
xl
xxl