News

News
Jan 31
Een ronduit aanstekelijk expressief en kleurrijk palet

Aart van der Wal

OpusKlassiek, Januari 2022

Amstel Quartet presents Pelecis

(…) Een illuster gezelschap dat, zo blijkt uit deze vertolkingen, een rotsvast vertrouwen in deze stukken uitstraalt en dat ze met groot engagement te lijf is gegaan. De in het Engels geschreven toelichting van de musicologe en muziekjournaliste Thea Derks (ze is o.a. de auteur van Een os op het dak) geeft voorts een verhelderend inkijkje in de muzikale denkwereld van de Letse componist. En de onder auspiciën van Guido Tichelman gemaakte opname is gewoon prachtig.(..)

(..) Dat Pelecis' positief gestemde, niet van een fikse dosis humor gespeende, postmoderne werken direct aanspreken wordt door dit nieuwe album als het ware opnieuw bevestigd. Dat is niet alleen een kwestie van het onbevangen omgaan met het materiaal, maar ook dankzij de variëteit qua klankkleuren, mede gevoed door de verschillende bezettingen, in dit geval met het saxofoonkwartet als primus inter pares.(..)

OpusKlassiek


more news

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

We respect your privacy, we don't share your data with others.

Donate

If you'd like to help support Amstel Quartet, we do accept donations. We will spend it on stuff that will help us make music like sheet music, rehearsal space, collaborations, travel, gear, recordings, etc...

We greatly appreciate your support. Please visit our donation page by clicking on the button below.

DONATE

xs
sm
md
lg
xl
xxl