News

News
Oct 09
New album on Election Day: American Dream

Amstel Quartet brengt muzikale afleiding op Election Day met nieuw album American Dream


Op 3 november, aan de vooravond van de cruciale Amerikaanse presidentsverkiezingen, presenteert Amstel Quartet zijn nieuwe album in het Bimhuis te Amsterdam.
Voor baritonsaxofonist en geboren Amerikaan Harry Cherrin een welkome afleiding. “Wat de uitslag ook zal zijn, muziek zal me helpen het te verwerken. Misschien om troost te bieden, maar hopelijk om te feesten.”

American Dream
Wat is Amerikaanse muziek eigenlijk? De vraag is vaak aanleiding voor verhit debat. De Verenigde Staten en zijn buren in de Nieuwe Wereld zijn een ongekende smeltkroes van culturen, volkeren, ideeën en kunstvormen. Elke muziek die het label ‘Amerikaans’ is onvermijdelijk een postmoderne mix van stijlen, benaderingen en invloeden.

Op het nieuwe album American Dream van Amstel Quartet wordt met werken van Michael Torke, Paul Creston, Marc Mellits en Christian Lauba antwoord gegeven op de vraag. Waar de muziek van deze componisten enorm varieert, worden er in deze samenstellingen wel degelijk overeenkomsten ontdekt: de invloed van jazz, nieuwe benaderingen van muzikale vorm, een postmodernistische benadering van het combineren van vorm en genre en vooral de focus op ritme als een primair muzikaal aspect in de composities.


Tracklist
Marc Mellits – Tapas | Paul Creston – Suite for Saxophone Quartet, Op. 111 | Michael Torke – May, June & July | John Cage – Four5 | Christian Lauba - Mambo

Bekijk hier Tapas no. 1 van Marc Mellits, bij Podium Witteman
Luister hier alvast naar de American Dream EP
Luister hier alvast naar IV. Rondo van Crestons Suite for Saxophone, op. 111


Album release in het Bimhuis


Kaarten voor het concert op 3 november in het Bimhuis in Amsterdam via Bimhuis


more news

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

We respect your privacy, we don't share your data with others.

Donate

If you'd like to help support Amstel Quartet, we do accept donations. We will spend it on stuff that will help us make music like sheet music, rehearsal space, collaborations, travel, gear, recordings, etc...

We greatly appreciate your support. Please visit our donation page by clicking on the button below.

DONATE

xs
sm
md
lg
xl
xxl