News

Aug 18
Amstel Quartet kan alles

Noord Hollands Dagblad 18 aug 2018
Faralda Houthuijsen

Hoorn * Saxofonisten Remco Jak (sopraan), Olivier Sliepen (alt), Bas Apswoude (tenor) en Harry Cherrin (bariton) vormen het Amstel Quartet. Ze openen het avondprogramma van de Hoornse Havenconcerten op zaterdag 1 september, naar traditie met klassieke muziek.

Dat is niet alleen oud-klassiek, maar ook modern. Zo volgt de 'Kantate auf den Tod Kaiser Joseph des Zweiten' van Beethoven op 'Award Montage' uit 'Mishima' van Philip Glass en 'Nun komm, der  Heiden Heiland' van Johann Sebastian Bach gaat samen met 'May' van Michael Torke en 'Radio Tour de France' van Rein van den Broek.
Dat is allemaal geen probleem, want het kwartet voelt zich in alle genres thuis en doet de scheidslijnen ertussen vervagen.

De meeste arrangementen zijn van eigen hand, maar 'May' werd speciaal voor het kwartet geschreven. De muziek wordt internationaal gewaardeerd, zo blijkt uit de prijzen die het kwartet kreeg, zoals de Concert Artist Guild Management Award, de Kersjesprijs en een prijs op het Gaudeamus Vertolkers Concours.

Philippe Elan

Uiteraard is het werk van de vier mannen vastgelegd, zodat iedereen ervan kan genieten wanneer hij daar zin in heeft. Het totaal staat op negen cd's. De laatste is 'Sax avec Elan!', met chansonnier Philippe Elan. Ook die komt naar Hoorn en sluit het concert met het Amstel Quartet af. Dan zal blijken of chansons het viertal even goed passen als klassieke muziek.

Elan werd geboren in Frankrijk en emigreerde in 1968 naar Nederland. Hij maakte een vliegende start door het chansonconcours van de Alliance Francaise te winnen. Sindsdien gaat hij de theaters af met soloprogramma's. Hij trad daarnaast op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi. Ook was hij te gast bij onder andere Holland Symfonia, het Gemini-ensemble en de Johan Willem Friso Kapel.

In Hoorn zingt hij bekende Franse liederen vol passie van bijvoorbeeld Charles Aznavour, Jaques Brel en Edith Piaf.


more news

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER

We respect your privacy, we don't share your data with others.