Info

News archive

Persbericht: Met een saxofoonkwartet kan alles

May 20

Op 21 mei geeft het Amstel Quartet het concert And why not? in de serie Winnaars! in Felix Meritis. Een grote mix van stijlen die laat zien hoe divers de mogelijkheden van één saxofoon zijn, laat staan van vier.

De kracht van een saxofoonkwartet: alles is mogelijk. Met zijn democratische werkwijze heeft het Amstel Quartet te maken met de persoonlijkheden van vier kwartetleden en die vormen een nogal eclectisch geheel. De vier saxofonisten spelen alles wat los en vast zit, en liefst gecombineerd in één programma. Dat doen ze al dertien jaar en op 21 mei gaat het Amstel Quartet nóg een stapje verder:

 

  • de Ring van Wagner in een parafrase van Ring-kenner Gijs Kramers

  • een door kwartetlid Remco Jak samengestelde suite bestaande uit delen van verschillende symfonieën van drie grote romantisch componisten

  • een nieuw werk van Michael Torke (een gezamenlijke opdracht van het Amstel Quartet en het bevriende Amerikaanse New Century Quartet)

  • en het meest indrukwekkende Nederlandse stuk voor saxofoonkwartet ooit van Tristan Keuris.

 

And why not?

 

De serie Winnaars! wordt georganiseerd door vier Amsterdamse winnaars van de Kersjesprijs,de prestigieuze prijs voor klassieke muziek: Amstel Quartet, ZAPP String Quartet, Ruysdael Kwartet, EnsembleCaméléon en in samenwerking met Felix Meritis en het Kersjes Fonds.

 

Datum: 21 mei

Tijd: 20.15

Toegangsprijs: €20,-

Kaarten via info@amstelquartet.nl

www.amstelquartet.nl

http://www.facebook.com/AmstelQuartet

http://twitter.com/#!/AmstelQuartet